Flisfyringsanlegget i drift - Lørdal Gaard
908
post-template-default,single,single-post,postid-908,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.0.9,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Driftsrommet til flisfyringsanlegget

Flisfyringsanlegget i drift

Vi har nå fått i gang flisfyringsanlegget å gården. Det er Joakim hos ETA Norge som har montert hele anlegget. Vi gravde alle grøfter og la alle rør sommeren 2017 sammen med Ole Petter fra Fon Anlegg as. Fredag 23. mars satte vi så i gang fyren for første gang, en stor dag for oss på Lørdal Gaard! Nils Ole Kalager kom med 20 kubikkmeter flis som Per Morten Øien hadde kjørt gjennom sin nye ekvipasje, Valtra med Keslahogger.

Vi har foreløpig fått varme i verkstedgulvet og opp i veksthuset. Etter hvert som de andre byggene blir ferdig, vil vi koble på slik at det til slutt er vannbåren varme som varmer alle hus. Etter ti dagers drift har vi brukt 20 kubikkmeter flis, det går med andre ord omtrent 2 kubikkmeter per dag og vi har produsert 11000 Kwh. Fyranlegget har kapasitet til å levere 34 liter tappevann per minutt med en temperatur på 65 grader. Det er lunt og godt i fyrrommet, og Per Morten mener det ikke kommer til å gå så lang tid før det er en sofa inne der… Fyranlegget er realisert med litt støtte fra Innovasjon Norge over bioenergiprogrammet.

Utsiden av flisfyringsanlegget på Lærdal Gaard