Lammingen er i gang på Lørdal Gaard - Lørdal Gaard
903
post-template-default,single,single-post,postid-903,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.0.9,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Lammingen er i gang på Lørdal Gaard

Lammingen er i gang

Tre små lam kom til verden for tre dager siden. Det gikk så fint. Søyemor som er helt svart i ulla, klarte seg helt aleine. Lammene ble slikket tørre en etter en, og var på beina etter noen minutter. To svarte og et brunt. De heter Hetti, Letti og Netti. Netti er det siste lammet og den brune. Alle tre får mat av søyemor og de vokser for hver dag. I dag, andre påskedag, skal de slippes ut i flokken.

Lammene ble født inne i rundbuehallen og når søyemor er ferdig med å slikke og alle har fått litt mat, flytter vi de inn i en binge slik at mor og lam blir godt kjent. Da ser vi om søyemor har det bra og om lammene vokser. Så blir de veid og registrert i sauekontrollen.

I dag er det varmt i solen og da er tiden inne for de tre små nye lammene til å hilse på alle de andre søyene som går og venter på å få sine små.

 

Lammingen er i gang på Lørdal Gaard