Utvikling av Lørdal Gaard - Lørdal Gaard
891
post-template-default,single,single-post,postid-891,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.0.9,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Utvikling av Lørdal Gaard

Utvikling av Lørdal Gaard

I disse dager skjer det store forandringer på gården hos oss. Denne vinteren er det i ferd med å reise seg tre store bygg.

Veksthuset skal inneholde en økologisk produksjon, med grønnsaker av ymse slag, produksjon av småplanter, samt at sommerblomster skal drives. Vi får fantastisk lyse rom, som vil egne seg godt for hageplanlegging og hagedesign.

Utvikling av Lørdal Gaard veksthus

Driftsbygget på 300 kvadratmeter, som etter utallige timer med snømåking denne vinteren, endelig var under tak rett før påske. Driftsbygget inneholder verksted for skruing, reparasjoner og nyutvikling, i tillegg til et snekkerverksted for spikking, fuglehus, krakker, potter, hyttesnekring og dreiing.

Inne i driftsbygget ligger også hjertet for all varme til alle bygg, nemlig flisfyren. Et mektig imponerende teknisk rom, i tillegg til en silo for flis.

På baksiden er det et flisforråd som vi seinere kan bygge om til plantørke. Her kan vi tørke flis, høy og kanskje pinnekjøtt og fenalår.

Låven er på vei opp. Vi rev låven første uka i januar og rakk å grave alt vi skulle grave, forskale, legge inn alt til vann/avløp og å støpe i løpet av februar og andre uka i mars. I denne perioden fikk vi to store snøfall på 70 centimeter og ett på 40 centimeter i forskalingen, så alt måtte måkes for hånd. Men nå, siste uka før påske, har Per snekker startet med inndeling av rom og vi er klare for reising av ny låve etter påske.

Låven skal inneholde godkjent kjøkken for nedskjæring og videreforedling av egenprodusert kjøtt, i tillegg til kjøle-, fryse- og toalettfasiliteter, samt vedfyrt bakerovn, garderober og mye mer.

Vi samarbeider med Innovasjon Norge, noe vi har gjort i fire år. Det er stadig mye å lære og sette seg inn i, men dette er også en utrolig mulighet for oss på Lørdal Gaard. Med tre bygg er det ganske mange detaljer, regler og retningslinjer å forholde seg til. En del av vår læring er at ikke alt blir sagt eller skrevet, og at det derfor er mye som bare må oppdages underveis. Vi har spurt, vi har lest, diskutert, reist rundt og sett og vi har involvert oss i alt vi tror vi kommer til å trenge. Og endelig reiser byggene seg! En fantastisk følelse!

Utvikling av Lørdal Gaard driftshus